24 Οκτωβρίου 2010

Όργιο καταπατήσεων στα καμένα της Ηλείας

Εβδομήντα ύποπτες καταπατήσεις δασικών εκτάσεων που κάηκαν το 2007 στην Ηλεία και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου έχουν καταγράψει ερευνητές του δικτύου WWF Ελλάς, στο πλαίσιο της δράσης «Παρακολούθηση των καμένων εκτάσεων της Πελοποννήσου».
Οι σχετικές εκθέσεις των ερευνητών έχουν σταλεί στα κατά τόπους δασαρχεία για την διαδικασία της εξακρίβωσης. Μάλιστα, οι μισές τουλάχιστο από τις αναφορές αυτές αφορούν τις περιοχές που ανήκουν στο Δασαρχείο Πύργου και 27 στα όρια του δασαρχείου Ολυμπίας. Η μελέτη έγινε σε περισσότερα από 230 χωριά όλης της Πελοποννήσου.
Κατά την μελέτη και επεξεργασία των ευρημάτων διαπιστώθηκε ότι υπάρχει επέκταση των καλλιεργειών σε βάρος των δασικών εκτάσεων με τον κίνδυνο να αλλοιωθεί το όλο τοπίο και η φυσιογνωμία του δασικού χώρου. Το φαινόμενο είναι έντονο κυρίως σε καλλιέργειες ελιάς, οι οποίες συνορεύουν με καμένες εκτάσεις.

Τα κενά στη νομοθεσία, η έλλειψη προσωπικού στα δασαρχεία και, το κυριότερο, η απουσία δασολογίου και δασικών χαρτών είναι οι αιτίες που οδηγούν πολλούς καταπατητές στη συρρίκνωση των δασικών εκτάσεων της Ηλείας.
news best

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες