11 Μαΐου 2010

Επιστολή του προέδρου στην Ελευθερία.


Αναδημοσιεύουμε επιστολή του προέδρου του χωριού μας στην εφημερίδα της Καλαμάτας Ελευθερία με τίτλο ''Στο ίδιο έργο θεατές''.
Σε μια καλοστημένη παράσταση εξελίσσεται το κάθε Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων οποτεδήποτε συγκαλείται για συνεδρίαση. Βεβαίως και ο σκηνοθέτης είναι ο ίδιος, ο πλέον πετυχημένος. Αλλάζει την γραμμή πλεύσης εν ριπή οφθαλμού. Δεν προλαβαίνει να στεγνώσει το μελάνι των ανακοινώσεων της πρώτης συνεδρίασης, έρχεται η επόμενη μετά διημέρου να την ακυρώσει και να βγει μια νέα.
Δεν θέλω να αναρωτιέστε αν υπάρχει συνεννόηση. Αυτό εννοείται. Η απόφαση του στρατηγού στα προσυμβούλεια ακολουθείται με απόλυτη ευλάβεια, γκρεμίζοντας δεσμεύσεις και ηθικές αξίες. Στην πανηγυρική της 5/5 (λαϊκή απογευματινή) ανάγκασε με χρονικούς ψευτοπεριορισμούς την πλειοψηφία να αναιρέσει την ομόφωνη απόφαση που είχε παρθεί στις 29/4 για τη στήριξη “καλλικράτειου“ Δήμου Νέστορος με έδρα τους Γαργαλιάνους, με μια απόφαση του Δήμου Φιλιατρών μικρότερη των 2/3 του Σώματος, που έλεγε ότι δέχονται να ζήσουν σε ένα Δήμο Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.
Αφού χαιρετίστηκε απ‘ όλες τις πλευρές του Δημοτικού Συμβουλίου η απόφαση του Δημάρχου
Φιλιατρών, ακολούθησε λαϊκή βραδινή παράσταση. Μεταφερθήκαμε λίγα μέτρα από την συνεδριακή αίθουσα και ο πρωταγωνιστής ανακοίνωσε στους ίδιους θεατές τον θρίαμβό του, άσχετα αν είχε κανονίσει να πει άλλα και άλλα είπε… Στα έργα μπορεί οι θεατές να είναι ίδιοι, αλλά η φιλία και οι δεσμοί των ανθρώπων δεν χαλάνε ούτε αλλάζουν, όπως δεν αλλάζει και ο κριτής της ιστορίας που αυτός είναι ο λαός θέλετε δεν θέλετε κ. Καλοφωλιά!!!
Ενας εκ των θεατών, αλλά όχι χειροκροτητής.
Θεοδ. Γ. Τσώλης
Πρόεδρος Κοινότητος Πύργου Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες