14 Απριλίου 2010

Πυρηνελαιουργεία:Στα δικαστήρια ο Δήμος Μελιγαλά. Αυτή είναι Δήμαρχος

Αποφασισμένος να «κυνηγήσει» νομικά το θέμα της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων που δραστηριοποιούνται στη Βιομηχανική Περιοχή είναι ο Δήμος Μελιγαλά, σύμφωνα με τη δήμαρχο Ελένη Αλειφέρη.
Η κα Αλειφέρη, μιλώντας στο «Θάρρος», γνωστοποίησε πως ο ιδιοκτήτης της μιας από τις δύο μονάδες έστειλε επιστολή στο Δήμο, γνωστοποιώντας πως αναστέλλει τη λειτουργία της, όπως και έπραξε.
Εδώ και μερικές ημέρες έχουν σταματήσει να λειτουργούν και οι δύο μονάδες και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι υπέφεραν σε καθημερινή βάση από τη δυσοσμία του πυρήνα και τα εκπεμπόμενα αέρια, αρχίζουν πλέον να ζουν υπό καλύτερες συνθήκες.
Η δήμαρχος Μελιγαλά σχολίασε ότι «μπορεί να σταμάτησαν οι μονάδες τη λειτουργία τους, αλλά ο Δήμος θα συνεχίσει δικαστικά το θέμα, καθώς δεν υπάρχει διοικητική πράξη αναστολής της λειτουργίας τους». «Το ότι έκλεισαν», συνέχισε, «δε μας λέει τίποτε, καθώς θα ξανάρθουν από το Νοέμβριο με τις ίδιες συνθήκες. Αυτό είναι εξόφθαλμο, το να λειτουργούν μέχρι να τελειώσουν οι ποσότητες και μετά να σταματήσουν να λειτουργούν για να κλείσει, δήθεν, το θέμα.
Για εμάς, όμως, δεν κλείνει. Αυτό αποφασίστηκε και κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήσαμε, παρουσία και φορέων γειτονικών Δήμων, όπου καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως θα συνεχίσουμε δικαστικά στην πορεία που έχουμε χαράξει, ζητώντας την ανάκληση των αδειών και τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας αυτών των μονάδων».
Επικαλούμενοι πληροφορία μας για επεξεργασία πυρήνα και από άλλες περιοχές, η κα Αλειφέρη δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο. Όπως είπε, απ’ όταν έκλεισαν οι μονάδες στην Αχαΐα, είναι πολύ πιθανό να έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Εκεί, άλλωστε απέδωσε την ένταση εργασίας το Φεβρουάριο και το Μάρτιο, αλλά και τις πρώτες ημέρες του Απριλίου, από τη στιγμή που στο παρελθόν τελείωνε η λειτουργία τους περί τα μέσα του Φεβρουαρίου.
Τέλος, εκτίμησε πως έχει απορριφθεί σιωπηρά το αίτημα παύσης της λειτουργίας των μονάδων, καθώς δε δόθηκε απάντηση.
πηγή:Θάρρος

1 σχόλιο:

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες