29 Μαρτίου 2010

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Μία πολύ συγκινητική πορεία ευαισθητοποίησης των συγχωριανών μας εκτυλίχθηκε το Σάββατο το βράδυ στους δρόμους του χωριού μας. Τα παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου μαζί με τους γονείς τους και τους δασκάλους τους έκαναν πορεία στους δρόμους του χωριού με αναμμένα φαναράκια καλώντας τους συγχωριανούς μας να σβήσουν τα φώτα και να συμμετάσχουν ενεργά στην ώρα της γης.
Η κίνηση τους αυτή ήταν μια μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη για όλους. Καθώς έβλεπαν τα παιδιά να περνούν τους δρόμους και να καλούν όλους να κλείσουν τα φώτα και να δίνουν ένα μήνυμα για το μέλλον αυτού του πλανήτη. Το τέλος της πορείας τους ήταν η πλατεία του χωριού μας που έμειναν για λίγη ώρα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη ώρα της γης και με την υπόσχεση ότι την γη δεν πρέπει να την σκεφτόμαστε μόνο μία φορά τον χρόνο μα κάθε μέρα και κάθε ώρα.
Η πολύ καλή αυτή εκδήλωση ήταν μία πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου με την στήριξη των δασκάλων. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτήν την συμβολική πορεία μα πιο πολύ στα παιδιά του χωριού μας που μας έδωσαν ένα μάθημα περιβαλλοντικής συνείδησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες