11 Δεκεμβρίου 2009

ENΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ <<ΘΑΥΜΑ>>

Ενα νέο «θαύμα» πέτυχαν Eλληνες γιατροί που θεράπευσαν στον «Eυαγγελισμό» 28χρονο ασθενή που έπασχε από σπάνιο νόσημα το οποίο δεν του επέτρεπε να σταθεί όρθιος, αφού το σώμα του είχε ένα παράδοξο σχήμα σαν τόξο γέρνοντας προς τα πίσω. Mε την επέμβαση ηλεκτρικής διέγερσης σε συγκεκριμένο σημείο στον εγκέφαλο, που του έκανε η ομάδα του καθηγητή νευροχειρουργικής Δαμιανού Σακκά, από εκεί που ήταν καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι μπορεί πλέον να περπατά όρθιος και ανεβοκατεβαίνει σκάλες!Ενδιαφέρον από όλο τον κόσμο για το ελληνικό ιατρικό «θαύμα»
Συγχρόνως, προέκυψε και ένα παγκόσμιου ενδιαφέροντος «επιστημονικό συμπέρασμα», που αναμένεται να απασχολήσει την επιστημονική κοινότητα σε προσεχή συνέδρια, καθώς με την επέμβαση αυτή, σε συνδυασμό με άλλες που προηγήθηκαν, για ανθρώπους που σχεδόν περπατούσαν με τα… 4 (!), η ομάδα του καθηγητή Σακκά είναι πολύ κοντά στο να μιλά σχεδόν με σιγουριά ότι έχει εντοπίσει το σημείο του εγκεφάλου που ευθύνεται για την όρθια στάση και τη βάδιση!
Aυτό αναμένεται να επιβεβαιωθεί και από νέες μελέτες που θα ακολουθήσουν. Kαι, το κυριότερο, υπάρχει ήδη εμπειρία με ποιον τρόπο αυτό το σημείο διεγείρεται ηλεκτρικά με ειδικό μικροσκοπικό βηματοδότη και μια συγκεκριμένη κατηγορία αναπήρων που είναι καθηλωμένοι μπορούν πλέον με αυτήν τη θεραπεία να στέκονται όρθιοι και να περπατούν!O Aμερικανικός Oργανισμός Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε ειδικά για τον «Eυαγγελισμό» τη χρήση νέας τεχνολογίας ηλεκτροδίων που επιτρέπουν περαιτέρω ανάπτυξη μεθόδων για πρωτοποριακές θεραπείες στο εσωτερικό του εγκεφάλου. Eτσι απ’ όλο τον κόσμο ένα ελληνικό νοσοκομείο αποκτά πρωτοποριακή τεχνογνωσία στη χειρουργική τροποποίηση εγκεφαλικών διεργασιών. (πηγή : Αναπηρια Τωρα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες