29 Οκτωβρίου 2009

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Με στόχο την αντιμετώπιση πιθανών επεισοδίων ή κλοπών κατά την περίοδο ελαιοσυγκομιδής στη Δυτική Μεσσηνία συγκροτείται ακόμα μία Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ)
από τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας, ταξίαρχο Γιώργο Καραβίτη. Πρόκειται για την 3η ΟΠΚΕ στη Μεσσηνία, η οποία θα βρίσκεται καθ’ όλο το επόμενο διάστημα στις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Τριφυλίας.
Στόχος της θα είναι εκτός των άλλων και οι κλέφτες ελαιοκάρπου. Μαζί με την άλλη ειδική ομάδα που έχει στη διάθεσή του ο αστυνομικός διευθυντής, την Ομάδα Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕ-ΠΤΑ), οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς καθ’ όλη τη διάρκεια της ελαιοσυγκομιδής. Επιπλέον, με τις πρόσφατες
μεταθέσεις τοποθετούνται ακόμα 4 αστυνομικοί στο Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, οι οποίοι αναμένεται να αναλάβουν υπηρεσία τις επόμενες ημέρες. Ο κ. Καραβίτης μιλώντας στην “Ε” παρατήρησε πως και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια στη περιοχή της Δυτικής Μεσσηνίας- θα υπάρχει έντονο το φαινόμενο της κλοπής ελαιοκάρπου. Εκτός όμως από τα επιπλέον μέτρα αστυνόμευσης που παίρνει με τις ειδικές ομάδες, συνιστά και στους ίδιους τους αγρότες να είναι προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα. Για παράδειγμα δεν θα πρέπει να αφήνουν τον καρπό στο χτήμα περιμένοντας να τον φορτώσουν την επόμενη
μέρα. Οσον αφορά στην ανησυχία που υπάρχει τελευταία στους ντόπιους με αφορμή την αύξηση των αλλοδαπών, στην Τριφυλία, ο ταξίαρχος Γ. Καραβίτης εμφανίζεται καθησυχαστικός. Οπως είπε: “Εάν υπάρχει πιο έντονο το αλλοδαπό στοιχείο, είναι γιατί έρχονται πολλοί για την ελαιοσυγκομιδή. Η Αστυνομία θα συνεχίσει τους ελέγχους της για το αν είναι νόμιμοι και θα επεμβαίνει αν υπάρχουν προβλήματα. Αν κάποιοι είναι παράνομοι θα συλλαμβάνονται”. Οσο για τις διαρρήξεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε ορισμένες περιοχές της Δυτικής Μεσσηνίας, σημειώνει πως “το τελευταίο 10ημερο πράγματι υπήρξαν διαρρήξεις στην περιοχή”, εξηγώντας πως οι υποθέσεις και ο τρόπος δράσης των διαρρηκτών εξετάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες