28 Μαΐου 2009

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ



Τον νομάρχη Μεσσηνίας, κ. Δημήτρη Δράκο, επισκέφθηκε ο γενικός επιθεωρητής της Πυροσβεστικής Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγος κ. Παναγιώτης Δημητρίου, συνοδευόμενος από τον διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας κ. Χαρ. Αφάλη και άλλα στελέχη της Πυροσβεστικής.
Κατά την συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε ο αντινομάρχης κ. Στάθης Αναστασόπουλος, ο κ. Δημητρίου δήλωσε τα εξής:
«Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά, ένα καλό καλοκαίρι φέτος και να μην ζήσουμε ξανά τις στιγμές του 2007, γιατί είμαστε σε μια πονεμένη περιοχή. Πέρασα από την Μεγαλόπολη και συνέχισα εδώ, μια περιοχή που επλήγη αρκετά. Η Καλαμάτα με το κομμάτι του Ταϋγέτου που καταστράφηκε και η Μεγαλόπολη με την μεγάλη πυρκαγιά που μας έκαψε περίπου 400.000 στρέμματα. Το μήνυμα στον κόσμο και τους φορείς είναι ένα: Όλοι μαζί να μειώσουμε, όπως είπε και ο κ. Νομάρχης, τον αριθμό των εστιών πυρκαγιάς και από εκεί και πέρα να βοηθήσουμε στην πρώτη επέμβαση. Όσες δυνάμεις και να στείλει το Πυροσβεστικό Σώμα, όταν η πυρκαγιά μεγαλώσει και οι καιρικές συνθήκες ευνοούν, είναι μάλλον αργά για να προλάβουμε το κακό. Και θέλουμε να το προλάβουμε στην γένεσή του όπως πέρυσι, ευτυχώς τις 99 περιπτώσεις από τις 100 σε όλες τις μεγάλες φωτιές. Να πάμε καλά και μια άριστη συνεργασία που είχαμε πέρυσι να την συνεχίσουμε και φέτος. Οι πολίτες δεν θέλουμε να κινδυνεύσουν αλλά τους θέλουμε δίπλα μας να μας δείξουν το δρόμο, πώς να δουλέψουμε, να μας βοηθήσουν στο χωράφι τους, στο σπίτι τους, για να φθάσουμε έγκαιρα».
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Δράκος ο οποίος δήλωσε: «Ευχαριστώ τον γενικό επιθεωρητή κ. Δημητρίου για την παρουσία του εδώ, που επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον και τον συντονισμό τον οποίο έχει καταστρώσει το Σώμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου. Δύο είναι τα ζητήματα: Πρώτον, περιορισμός των περιστατικών και δεύτερον άμεση δράση για πάταξη του φαινομένου εν τη γενέσει του. Από κει και πέρα τα προβλήματα αρχίζουν και μεγαλώνουν, θα αντιμετωπίσουμε, ενδεχομένως, και τέτοιες καταστάσεις, άρα, λοιπόν, χρειάζεται πειθαρχία στο σχέδιο το οποίο θα εκπονείται κάθε φορά από την Πυροσβεστική, για να αντιμετωπίζουμε και τέτοιες καταστάσεις, με την συνδρομή όλων μας».

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο και πάλι μπράβο Τάκη γι' αυτή την ανάρτηση, μακάρι να έμενε σαν μόνιμο μότο κάτω από τον τίτλο του blog.
    Αυτή ακριβώς η συμμετοχή ήταν που μας έσωζε παλιά από τις πυρκαγιές. Δεν υπήρχαν πυροσβετικές και ήξερε ο κόσμος ότι όλα ήταν στα χέρια μας. Βαρούσε η καμπάνα και δεν έμενε ψυχή στο χωριό μικροί μεγάλοι γυναικόπαιδα γέροι τρέχαμε με τις κλάρες και τις μπιγκιόνες και υποτάσσαμε ακόμη και τις πιο άγριες φλογες.
    Μια φορά παραμονή πανηγυριού είχανε πιάσει κάτι ρουμάνια στα νότια του χωριού, φτάνανε οι φλόγες 20 μέτρα ψηλά, και μέσα σε μιά ώρα με τα χώματα και τις κλάρες την είχαμε σβήσει. Συμμετοχή αγαπητοί συμπολίτες και όχι καφενείο τηλεόραση και σχολιασμοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες