15 Μαΐου 2009

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ


Φθάνουν σήμερα στη Μεσσηνία οι πρέσβεις των Αραβικών χωρών στην Ελλάδα, έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και προέδρου του Αραβοελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Αναπτύξεως, κ. Γιώργου Καραμπάτου.
Σημειώνουμε πως η αντιπροσωπεία των πρέσβεων έρχεται στον Νομό μας μετά από πρόσκληση Φορέων του Ν. Μεσσηνίας, του νομάρχη Μεσσηνίας, κ. Δημήτρη Δράκου και του δημάρχου Καλαμάτας, κ. Παναγιώτη Νίκα.
Η επίσκεψη, που έχει πλέον καθιερωθεί και γίνεται κάθε διετία, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εξαιρετικής σχέσης που έχει αναπτυχθεί με τις αραβικές χώρες μέσω των Πολιτιστικών Οδοιπορικών «Δρόμοι της Ελιάς», για μια Μεσσηνία εξωστρεφή, «Νότια Πύλη της Ελλάδας στη Μεσόγειο».
Κατά τη διήμερη παραμονή τους οι πρέσβεις θα επισκεφθούν το «Κέντρο Εκπαίδευσης στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός του οποίου έγινε με δική τους χορηγία και θα έχουν ανοικτή συζήτηση στον χώρο αυτό με εκπροσώπους Φορέων της Μεσσηνίας.
Τους πρέσβεις θα δεξιωθεί ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, σήμερα στις 9.00 μ.μ., στέλνοντας το δικό του μήνυμα για την ανάγκη ειρηνικής και θρησκευτικής συνύπαρξης. Νωρίτερα, στις 8.00 μ.μ., οι πρέσβεις θα ξεναγηθούν στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας.
Στο πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνονται επίσης ξεναγήσεις στην Αρχαία Μεσσήνη από τον καθηγητή, κ. Π. Θέμελη και στο Ανάκτορο του Νέστορα από την προϊσταμένη της ΛΗ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, κ. Ξ. Αραπογιάννη, αύριο Σάββατο 16 Μαΐου. Με την ευκαιρία της επίσκεψης των πρέσβεων στο Ανάκτορο του Νέστορα θα φυτευτεί συμβολικά μια ελιά από τον πρέσβη του Ιράκ στον «Ελαιώνα της Ειρήνης», όπου «κάθε χώρα έχει τη δική της ελιά, κάθε κλαδί ένα μήνυμα ειρήνης και κάθε καρπός μια ευχή για ευημερία». Η αντιπροσωπεία θα αναχωρήσει την Κυριακή 17 Μαΐου
πηγή:ΚΑΛnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες