14 Απριλίου 2009

Η ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΙΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ



Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η θρησκευτική εκδήλωση “ΤΟ ΘΕΙΟ ΠΑΘΟΣ”, το Σάββατο 11 Απριλίου στον Ενοριακό Ιερό Ναό Γεννήσεως Θεοτόκου , στον Πύργο Τριφυλίας.
Η εκκλησιαστική χορωδία των Αγίων Θεοδώρων Θουρίας, υπό τη διεύθυνση του κ. Νικολάου Γκούζου, κατασυγκίνησε τους παρευρισκόμενους με τους ύμνους και τους θρήνους για το θείο πάθος.
Ο ιερέας ενορίας Πύργου κ. Αριστείδης Λαμπίρης ευχαρίστησε τη χορωδία για την ευγενική παρουσία της, το Σύλλογό μας και τον κ. Λεωνίδα Θεοδωρόπουλο για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.
Η εκκλησία ήταν κατάμεστη από κόσμο και όλοι παρακολούθησαν το πρόγραμμα με κατανυκτική σιγή και ψυχική ανάταση. Μεταξύ των παρευρισκομένων αναφέρουμε τον Αρχιμανδρίτη Φώτιο Ζαχαρόπουλο, τους δυο αντιδήμαρχους κ.κ. Ευστάθιο Σοκορέλη και Ιωάννη Δ. Κατσούλα , τη Δημοτική Σύμβουλο και Προϊσταμένη ΔΟΥ Γαργαλιάνων κ. Μάρθα Μιχαλοπούλου , το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Κ. Κατσούλα και τον Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Δ.Δ. Πύργου κ. Θεόδωρο Τσώλη. Επίσης παρόντες ήταν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, μεταξύ των οποίων η διευθύντρια του Φεστιβάλ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΟΨΕΙΣ, κα Διονυσία Χρυσομπόλη.
Ο κεντρικός ομιλητής κ. Λεωνίδας θεοδωρόπουλος καθήλωσε το ακροατήριο με την εμπνευσμένη ομιλία του για το Θείο Πάθος, με τα ιστορικά κείμενα-ντοκουμέντα που διάβασε για την προσωπικότητα και τη θανατική καταδίκη του Χριστού, αλλά και για τον εξαιρετικό τρόπο με τον οποίο απέδωσε το ποίημα του Γ. Δροσίνη, “Το κρίμα”.
Συγκίνησαν επίσης οι απαγγελίεςτης κας Νατάσας Παπαδάκη “Η Μάνα του Χριστού”, του Κ.Βάρναλη και της κας Φωτεινής Αργυροπούλου “ ..Απόσπασμα από το Μυστήριο “Άγιος Δημήτριος”. Πλ. Ροδοκανάκη.
Επίσης ο Δρ. Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αναστάσιος Διονυσόπουλος μίλησε για το φιλοσοφικό περιεχόμενο και το ευρύτερο νόημα της χριστιανικής αγάπης.
Την εκδήλωση στήριξε, ηθικά και υλικά ο δήμος Γαργαλιάνων
















Οι φωτογραφιες ειναι απο το φωτογραφείο ''ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ'' του Ανδρέα Γκόνη στους Γαργαλιανους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες