26 Μαρτίου 2009

Ελαιόλαδο

Με αφορμή μια διαφήμιση γνωστής αλυσίδας fast food που χρησιμοποιούν επιτέλους ελαιόλαδο, σαν ελαιοπαραγωγός, θα ήθελα να πω συγχαρητήρια σε αυτήν την πρωτοβουλία και στον ιδιοκτήτη της εταιρίας για αυτήν του την ιδέα. Απ΄ότι ξέρω την εταιρία αυτή, την έχει αγοράσει ο κύριος Βγενόπουλος.
Στην Μεσσηνία όμως, τα περισσότερα καταστήματα χρησιμοποιούν διάφορα άλλα λάδια. Ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του πιο εκλεκτού ελαιόλαδου στον κόσμο, τα περισσότερα καταστήματα προφασιζόμενα την υψηλή τιμή του, χρησιμοποιούν άλλα λάδια, ούτε καν φέτος που οι τιμή του είναι πολύ χαμηλή δεν το χρησιμοποιούν και το παράδοξο είναι ότι, όλοι είναι παράγωγοι ελαιολάδου, ντροπή τους, ενώ να ψάχνουμε αγορές σε Κίνα, Αμερική, Ρωσία ή να παρακαλάμε τους Ιταλούς και τους Ισπανούς για να το αγοράσουν εμείς να τρώμε τα παλιόλαδα.
Εσωτερική κατανάλωση να γινόταν μόνο, πιστεύω πως δεν θα παρακαλάγαμε κανέναν.

7 σχόλια:

  1. και καλα ελαιολαδο... φανταζομαι τι βρωμολαδα ανακατεμενα θα σερβιρουν στον κοσμο... σιγα μην τους επιασε ο πονος για τον Ελληνα αγροτη... αλλωστε τι καλο μπορει να σου κανει το ελαιολαδο σε μια λογικη fast food... σαν να τρως στο σπιτι σου μια σαντουιτσαρα με αλλαντικα και αλλα λιπη και να βαζεις και ελαιολαδο γιατι ειναι αντιοξειδωτικο... η ολη λογικη τους βασιζεται στη μοδα της μεσογειακης διατροφης και κατα συνεπεια του ελαιολαδαδου.. βλεπε ''goodys μεσογειακα''... αλλωστε και τα goodys πολυεθνικη τεινουν να γινουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αδέλφια δεν χρειάζεται να είμαστε στα πάντα αρνητικοί,
    θα δούμε μπορεί να γίνει μόδα και άλλα εστιατόρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αδέλφιά εντάξει, αλλά δεν χρειάζεται να είμαστε αρνητικοί σε όλα, κάτι καλό μπορεί να βγεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως εγώ βλέπω να διαφημίζει το ελαιόλαδο και να προωθείται ,και συνήθως αυτές η εταιρείες μιμούνται η μια την άλλη και αυτές η εταιρείες ότι διαφημίζουν το κάνουν γιατί δεν τους συμφέρει να τους πιάσουν , αυτή το κάνουν και το προτίμησαν από το ουκρανικό γράσο που μας σερβίρουν στα περισσότερα καταστήματα στη Μεσσηνία και σε όλη την Ελλάδα ,και όταν τους το λες να σου απαντούν ιδέα σου είναι , η εγώ αυτό θέλω να βάλω και η περισσότερη να είναι ελαιοπαραγωγοί .Από το ολότελα καλή και η Παναγιώτενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ερώτημα είναι.
    Μέχρι τώρα τι λάδια χρησιμοποιούσαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι αλλά τώρα διαφημίζει ελαιόλαδο , και γιατί τα περισσότερα καταστήματα στην Μεσσηνία αλλά και σε όλη την Ελλάδα χρησιμοποιούν αλλά λάδια εκτός του ελαιολάδου , και το ειρωνικό είναι ότι και αυτή οι περισσότερη είναι ελαιοπαραγωγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες