18 Μαρτίου 2009

1200 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Costa Navarinο


Της Μαριάννας Τζάννε
«Ο,τι έκανα μέχρι σήμερα ήταν εύκολο. Τα δύσκολα αρχίζουν από εδώ και πέρα».Με τη φράση αυτή παρέλαβε το βραβείο για την προσφορά του στο τόπο όπου γεννήθηκε αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, ιδρυτής της ναυτιλιακής εταιρείας «Costamare» και εμπνευστής της τουριστικής επένδυσης «Costa Navarino» στην περιοχή της Μεσσηνίας.Εχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Κάρμεν, το πολυτιμότερο στήριγμα της ζωής του όπως ο ίδιος έχει παραδεχτεί, ο καπετάνιος τιμήθηκε από πέντε επιμελητήρια της Πελοποννήσου (Μεσσηνίας, Αχαΐας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας) για την προσήλωση στους στόχους του, τη συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και για την υλοποίηση της μεγαλύτερης τουριστικής επένδυσης στην Ελλάδα, το ύψος της οποίας θα φτάσει το 1,2 δισ. ευρώ, με προοπτική να ενισχύσει την τοπική απασχόληση και να δημιουργήσει σε πρώτη φάση 1.200 θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας, η λειτουργία του έργου θα συμβάλλει στη μείωση της ανεργίας περίπου κατά 1/3 στην περιοχή της Μεσσηνίας, με στόχο να την ελαχιστοποιήσει μέσα στην επόμενη δεκαετία!Φανερά συγκινημένος στη σύντομη ομιλία του, ο κ. Κωνσταντακόπουλος χαρακτήρισε την Πελοπόννησο «ευλογημένο και αναντικατάστατο τόπο» και αποδέχτηκε ότι η ΠΟΤΑ (Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης) ήταν ένα δικό του όνειρο, το οποίο -όπως είπε- κατάφερε να μεταλαμπαδεύσει στον γιο του Αχιλλέα.Σε εκείνον και στην ομάδα του απέδωσε ο καπετάνιος την υλοποίηση του σύγχρονου και πολυτελούς τουριστικού θέρετρου στην περιοχή όπου κατασκευάζει η εταιρεία ΤΕΜΕΣ, συμφερόντων της οικογένειας.
Σε πρώτη φάση τα έργα αναπτύσσονται σε δύο παραθαλάσσιες εκτάσεις στις περιοχές της Πύλου και του Ρωμανού και περιλαμβάνουν τέσσερις ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων και 1.111 κλινών, 2 γήπεδα γκολφ 18 οπών, γήπεδα τένις, εστιατόρια, κέντρα SPA και εναλλακτικού τουρισμού κ.ά.
Η έκταση των τουριστικών υποδομών του «Costa Navarino» αναπτύσσεται σε 10.000 στρέμματα, τα οποία αγοράστηκαν κομμάτι-κομμάτι τα τελευταία 20 χρόνια από 1.200 ιδιοκτήτες.Ο προϋπολογισμός της πρώτης φάσης του έργου εκτιμάται στα 550 εκατ. ευρώ με στόχο η λειτουργία του να ξεκινήσει μέσα στο 2010.Στα πλεονεκτήματα της επένδυσης είναι η αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων βιώσιμης ανάπτυξης, όπως η εκτεταμένη χρήση γεωθερμίας, η λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου 22 MW, λυχνίες χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, η μεταφύτευση 5.000 ελαιόδεντρων και η ορθή διαχείριση στερεών αποβλήτων με τη δημιουργία μονάδας ανακύκλωσης και κομποστοποίησης οργανικών αποβλήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες