16 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ -ΡΩΜΑΝΟΥ



Σημαντικές καθυστερήσεις παρουσιάζει η πορεία των εργασιών στο δρόμο Γαργαλιάνοι - Ρωμανού, όπως μας επισήμαναν και οι υπεύθυνοι της εταιρείας που εκτελεί το έργο, το οποίο αυτή την στιγμή είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Οι καθυστερήσεις αυτές οφείλονται σε δύο κύριους παράγοντες, όπως μας είπαν.
Από την μία πλευρά είναι ο βαρύς χειμώνας με τις πολλές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή επί πολλές μέρες, που δεν άφηναν τα συνεργεία να δουλέψουν, ενώ από την άλλη υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα που έρχεται από την αρχή του έργου και έχει να κάνει με το ζήτημα των απαλλοτριώσεων. Υπάρχουν ορισμένοι ιδιοκτήτες που δεν αποδέχθηκαν την συμφωνία με τις απαλλοτριώσεις, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπουν να κοπεί η ιδιοκτησία τους, αλλά και να μην περνάνε τα μηχανήματα από εκεί.
Μάλιστα, αυτό στην ουσία έχει κόψει το έργο στα τρία, αφού τέτοιο ζήτημα με τις
απαλλοτριώσεις έχει προκύψει στο πρώτο χιλιόμετρο από Γαργαλιάνους προς Ρωμανού, στο 4,5-5ο χιλιόμετρο αλλά και στο 9ο χιλιόμετρο. Για να μπορέσει να προχωρήσει το έργο στα σημεία αυτά θα πρέπει να τελεσιδικήσει πλέον η υπόθεση, αφού το Δημόσιο έχει πάει στα δικαστήρια.
Οσον αφορά το υπόλοιπο του έργου τώρα, το μήκος του οποίου είναι 11,8 χιλιόμετρα, στο μεγαλύτερο τμήμα του έχει γίνει η διάνοιξη, εκτός από τα σημεία που δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα των απαλλοτριώσεων.
Μάλιστα στο πρώτο του κομμάτι έχουν φτάσει στο στάδιο της οδοστρωσίας αφού πέφτουν τα τελευταία χαλίκια πριν το ασφαλτικό. Στα υπόλοιπα τμήματα γίνονται χωματουργικές εργασίες και κατασκευάζονται τα τεχνικά, ένα μέρος από τα οποία ήδη έχει ολοκληρωθεί.
Στα υπόλοιπα τμήματα του έργου εκτελούνται αυτή την περίοδο χωματουργικές εργασίες καθώς το μεγαλύτερο τμήμα του έχει διανοιχθεί, ενώ κατασκευάζονται και τα τεχνικά έργα. Εχουν γίνει σχεδόν όλα τα μικρά τεχνικά και ένα μέρος από τα μεγάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες