13 Φεβρουαρίου 2009

ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Την αποφασιστικότητά τους να αγωνισθούν για το σταμάτημα της απαξίωσης του αγροτικού επαγγέλματος και για τη βελτίωση της κατάστασης στον αγροτικό χώρο δηλώνουν αγρότες απ’ όλη την Πελοπόννησο οι οποίοι συσπειρώνονται στην ονομαζόμενη «Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αγροτών Πελοποννήσου».
Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση και συζήτηση "στρογγυλής τράπεζας" αγροτών απ΄ όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, στο χωριό Ρίζες του Δήμου Τεγέας Αρκαδίας. Ανάλογες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε πολλές άλλες πόλεις και χωριά της Πελοποννήσου.
Μετά τη συνάντηση στις Ρίζες Τεγέας, η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αγροτών Πελοποννήσου, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αγροτών της Πελοποννήσου, που μαζευτήκαμε σήμερα στις 11/02/2009, στις Ρίζες Τεγέας, Αρκαδίας, κάναμε το πρώτο βήμα, για μια μόνιμη συζήτηση για προβληματισμό και δράσεις, επάνω στον αγροτικό τομέα.
Διαπιστώσαμε ομόθυμα:την δραματική εξέλιξη στον αγροτικό τομέα, με την απαξίωση της αγροτικής γης, την μείωση του αγροτικού εισοδήματος, την ερήμωση της περιφέρειας.την αναγκαιότητα και νέων μορφών οργάνωσης και διεκδίκησης, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και αυτοοργάνωση, με κύρια χαρακτηριστικά την ανακλητότητα και την αιρετότητα.τη διάθεσή μας, για μια αγροτική συνείδηση που θα υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια των καλλιεργητών της μάνας γης, την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων, την αυτάρκεια της κοινωνίας.
Καλούμε όλο τον αγροτικό πληθυσμό της Πελοποννήσου να συμμετάσχει στις ανοιχτές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις και τα χωριά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες