3 Ιανουαρίου 2009

Η ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΗ BLOGΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ



Η ενασχόληση μου με το blog ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ και η παρακολούθηση από εκεί των συγγενών ιστοσελίδων της επαρχίας μας, ήταν για μένα μια ευχάριστη έκπληξη. Άνθρωποι με μεράκι αρκετό κόπο και έξοδα καλύπτουν αφιλοκερδώς όλα τα κενά που αφήνουν στην ενημέρωση των αγροτών μας οι καθ’ ύλην αρμόδιοι συνεταιρισμοί και οι ενώσεις τους. Μια εθελοντική προσφορά πολύ συγκινητική και άξια επαίνων.
Η διαρκής ροή πληροφόρησης που αφορά τα προϊόντα μας, κυρίως το λάδι, καλύπτει όλες τις πτυχές των θεμάτων που πρέπει να ξέρουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτά. Στατιστικές παραγωγής, ευρωπαϊκής και ελληνικής. Προβλέψεις παραγωγής. Τάσεις διεθνών τιμών. Υπουργικές αποφάσεις. Αποφάσεις ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις. Αποφάσεις ΟΠΕΚΕΠΕ για επιδοτήσεις. Συζητήσεις και αποφάσεις ευρωπαϊκών οργάνων για το μέλλον των καλλιεργειών. Ενημέρωση για αγροτικές κινητοποιήσεις. Και όλες αυτές οι απαραίτητες γνώσεις που καθιστούν τον αγρότη ενημερωμένο. Και ο ενημερωμένος αγρότης δεν κοροϊδεύεται εύκολα και δεν τσιμπάει στο ράδιο-αρβύλα των καφενείων.

Υπάρχει βέβαια το πρόβλημα ότι πολύ λίγοι αγρότες έχουνε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Υπάρχει από την άλλη μεριά και η αισιοδοξία ότι αρκετοί είναι οι νέοι αγρότες που περνάνε σιγά-σιγά στο χώρο της πληροφορικής και είναι αυτοί που μπορούν σε τούτη δω τη φάση να μεταφέρουν στις παρέες τα νέα που διαβάζουν στα blog. Αύριο θα είναι πολύ περισσότεροι.

Μπράβο και πάλι μπράβο στους ακούραστους εργάτες της τριφυλιακής blogόσφαιρας! Τους εύχομαι υγεία και δημιουργικότητα για τη νέα χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες