15 Ιανουαρίου 2009

Τούρκικος «τσαμπουκάς» στη …Μακρόνησο


Σε σοβαρή παραβίαση της διεθνούς νομοθεσίας υπέπεσε η τουρκική φρεγάτα «Turgut Reis», η οποία συμμετέχει στην αεροναυτική άσκηση «Ατσίκ Ντενίζ», στα διεθνή ύδατα του κεντρικού Αιγαίου.

Ενώ η φρεγάτα πραγματοποιούσε «αβλαβή διέλευση» στα στενά του Καφηρέα, μεταξύ Άνδρου και Εύβοιας, στις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης, άλλαξε απροειδοποίητα κατεύθυνση και έπλευσε μεταξύ Μακρονήσου και Κέας, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Καθ όλη την πορεία του, το τουρκικό πλοίο βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση από την ελληνική φρεγάτα «Μπουπουλίνα», αλλά και από διάφορα ναυτικά παρατηρητήρια της περιοχής.

Στρατιωτικοί κύκλοι, σχολιάζοντας το γεγονός, μιλάνε για μία ακόμη σοβαρή πρόκληση της Τουρκίας, που έρχεται να προστεθεί στη σειρά των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου και των αμφισβητήσεων στο Αιγαίο.

Χθες, 14 τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν 3 φορές τον εθνικό εναέριο χώρο ενώ παραβίασαν τους κανονισμούς εναέριας κυκλοφορίες σε 4 περιπτώσεις. Τα 6 από αυτά πετούσαν οπλισμένα. Οι εισβολείς αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά

1 σχόλιο:

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες