17 Ιανουαρίου 2009

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Την άμεση ανάγκη να εφαρμοστούν τα μέτρα που ζητάει η ΠΑΣΕΓΕΣ από το κράτος, για να στηριχθεί ο αγροτικός κόσμος, τονίζει και ο πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας Βασίλης Κοζομπόλης, που πήρε μέρος στη χθεσινή σύσκεψη στην Αθήνα. Ο κ. Κοζομπόλης επισημαίνει στην “Ε“ ότι το επόμενο διάστημα θα οργανωθούν κινητοποιήσεις αγροτών και στην Πελοπόννησο, με κλείσιμο μεγάλης οδικής αρτηρίας, προκειμένου να υπάρξουν δεσμεύσεις από την κυβέρνηση και τον πολιτικό κόσμο της χώρας.
«Τα μέτρα που ζητάει η ΠΑΣΕΓΕΣ πρέπει να εφαρμοστούν αν όχι όλα, τα περισσότερα, για την άμεση ενίσχυση των παραγωγών που περνούν δύσκολες στιγμές», μας είπε ο κ. Κοζομπόλης και σημείωσε: «Η Πολιτεία πρέπει ν’ αναλάβει πρωτοβουλίες στήριξης των αγροτών. Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης πήραν μέτρα στήριξης των βαριών βιομηχανιών τους. Εμείς στην Ελλάδα έχουμε τον αγροτικό τομέα, από τον οποίο ζουν 1 εκατομμύριο οικογένειες. Ο αγροτικός τομέας πρέπει να στηριχθεί με συγκεκριμένα μέτρα. Θα οργανωθούν κινητοποιήσεις αγροτών και στην Πελοπόννησο. Πρέπει να πιέσουμε γιατί το υπουργείο έχει καθυστερήσει στο θέμα του κόστους των δικαιωμάτων. Δεν έχει κάνει ακόμα την προκήρυξη
του διαγωνισμού και δε θα προλάβουμε. Η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων πρέπει να γίνει, όπως έχει αποφασιστεί. Το κόστος για τους αγρότες να το αναλάβει το κράτος. Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου δεν το προώθησε. Η Ενωση δε θα μπει στη διαδικασία να πάρει χρήματα από τους αγρότες για την ενεργοποίηση.
Το κόστος να επιβαρύνει το κράτος. Γι’ αυτό το πράγμα θα γίνουν κινητοποιήσεις. Αν γίνει ανάθεση, κινδυνεύουμε να φάμε πρόστιμα. Δε θα δεχθούμε να μετακυλιστούν στους παραγωγούς, που δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη. Να βρουν λύση να μην πληρώσουν οι παραγωγοί. Ακόμα, από φέτος είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε πλήρη ψηφιοποίηση όλων των αγροτεμαχίων. Αυτή η δουλειά που θα κάνει η Ενωση, να διασφαλιστεί. Να μη δοθεί
σε ιδώτη, να μην τη βρει έτοιμη με μηδενικό κόστος».
Για τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν μετά τις 20 του μήνα, οπότε έχει προγραμματιστεί Παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ο πρόεδρος της ΕΑΣ παρατήρησε: «Η κινητοποίηση θα είναι στοχευμένη σε στρατηγικό σημείο της Πελοποννήσου. Εκείνοι που έχουν το προνόμιο να κόβουν την Ελλάδα στη μέση, είναι τελικά ωφελημένοι. Η κινητοποίηση είναι πέρα και πάνω από κόμματα. Τα αιτήματα εχουν διαχρονικό χαρακτήρα. Είναι ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνάει. Στόχος είναι να δεσμευτούν αυτοί που κυβερνούν και κείνοι που ενδεχόμενα να κυβερνήσουν στο μέλλον, γιατί η κατάσταση στον αγροτικό κόσμο είναι κρίσιμη».
πηγή ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Σχόλιο: Θα τις θυμόμαστε αυτές τις δηλώσεις κ. Πρόεδρε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες