26 Νοεμβρίου 2008

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ… ΚΑΙ Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ! Νο 2




Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε αναφερθεί στην αντιμετώπιση που έχουν τα χωριά στους λεγόμενους δήμους του Καποδίστρια και πιο συγκεκριμένα στην αντιμετώπιση που έχει το χωριό μας στο δήμο Γαργαλιάνων. Παράλληλα αναφέραμε ένα παράδειγμα πρόσφατο για να επιβεβαιώσουμε του λόγου το αληθές. Σήμερα θα συνεχίσουμε, όπως άλλωστε σας είχαμε υποσχεθεί, και με άλλες περιπτώσεις που δείχνουν την διάθεση των υπευθύνων απέναντι στο χωριό μας.
Πριν από τρία χρόνια περίπου πραγματοποιήθηκε η αλλαγή του δικτύου ύδρευσης στο χωριό μας. Τα χρήματα για το έργο αυτό εδόθησαν μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου απευθείας για το έργο αυτό, μετά από παρέμβαση κάποιου συγχωριανού μας που είχε την δυνατότητα να παρέμβει σε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στο Υπουργείο Εσωτερικών. Μετά από τη διαπίστωση των ειδικών ότι πράγματι πρέπει να γίνει η αλλαγή των καρκινογόνων μολυβδοσωλήνων που αποτελούσαν το δίκτυο του χωριού και να αντικατασταθούν ξεκίνησε το έργο με χρήματα (το τονίζουμε αυτό) που εδόθησαν απ ευθείας για το έργο αυτό, χωρίς να επιβαρυνθεί ο δήμος καθοιονδήποτε τρόπο. Το έργο έγινε, και απέμεινε η σύνδεση του νέου δικτύου με το υδραγωγείο, επειδή όμως τα χρήματα δεν έφτασαν δεν έγινε ποτέ.
Στο τέλος της χρονιάς που κατατέθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου στο δημοτικό συμβούλιο, πληροφορηθήκαμε ότι δεν εντάσσεται το χωριό μας στον προϋπολογισμό του νέου έτους, γιατί είχε πάρει την προηγούμενη χρονιά 400 000 ευρώ για το δίκτυο του νερού. Έτσι δεν έπρεπε να επιβαρύνει και την νέα χρονιά τον προϋπολογισμό του δήμου, υπονοώντας ότι την προηγούμενη χρονιά το έργο αυτό επιβάρυνε τον προϋπολογισμό του δήμου, ενώ όλοι ξέρουμε ότι τα χρήματα αυτά, όπως προαναφέραμε, εδόθησαν απευθείας από την περιφέρεια, χωρίς να επιβαρυνθεί ο δήμος. Το θέμα αυτό προκάλεσε το αίσθημα των κατοίκων του χωριού απέναντι στο δήμο και αυτό ήταν το αποκορύφωμα στην προκλητική στάση του δήμου απέναντι μας.
Υπάρχει όμως και συνέχεια στο θέμα της ύδρευσης του χωριού. Το 2007 μετά από άλλη παρέμβαση κάποιου άλλου συγχωριανού μας στο υπουργείο εσωτερικών, εκταμιεύτηκαν μέσω κάποιου προγράμματος 300 000 ευρώ για να γίνει η σύνδεση του νερού με το νέο δίκτυο ύδρευσης. Ο δήμος μάλιστα ανάρτησε σε δημόσιες θέσεις του χωριού ευχαριστήρια ανακοίνωση, που εξέφραζε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον συγχωριανό μας Αυρηλιώνη Γιώργο, που χάρις των προσπαθειών του εκταμιεύτηκαν τα χρήματα αυτά. Ξαφνικά μετά από λίγο καιρό, εν μια νύκτι, αποκαθηλώνονται οι ανακοινώσεις αυτές και μαθαίνουμε στο χωρίο ότι δεν θα γίνει σύνδεση του νερού γιατί δεν υπάρχουν χρήματα. Σε ερώτηση μας πως γίνεται αυτό, αφού τα χρήματα εκταμιεύτηκαν με τον τρόπο που προαναφέραμε και μάλιστα είχε ανακοινωθεί και επίσημα, μας είπαν ότι είχαν κάνει λάθος, και τα χρήματα αυτά αφορούσαν άλλο έργο που θα γινόταν στο δήμο. Φτάσαμε πλέον στο σημείο να μην υπάρχει ούτε ίχνος ντροπής στην διαχείριση των χρημάτων του δήμου και όταν χρειάζονται χρήματα να τα διακινεί ο δήμος όπου θέλει χωρίς να φοβάται την οργή των δημοτών, δίνοντας μας την εντύπωση ότι μας έχουν τελείως γραμμένους, κατά το κοινό λεγόμενο. Εμείς, όμως δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια θα φωνάζουμε και θα διεκδικούμε γιατί το χωριό μας έχει ίσια δικαιώματα με τα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα.
Δεν ξέρουμε αν αυτή η στάση ισχύει και για τα άλλα χωριά, θα μας ενδιέφερε όμως να μάθουμε και θα θέλαμε να μας στείλετε πληροφορίες .Το θέμα δεν εξαντλείται εδώ θα έχουμε και συνέχεια για πολλές ακόμα περιπτώσεις που αφορούν το χωριό μας. Και όχι μόνο.

3 σχόλια:

  1. Ο ΔΗΜΟΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Π.Χ. ΜΑΡΑΘΟΥΠΟΛΗ.
    ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΩΡΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ. ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΒΑΛΤΑΣ ΕΙΧΑΝ ΔΩΘΕΙ ΠΡΙΝ 7 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ!!
    Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Η ΒΑΛΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γι'αυτό λέμε οτι μερικοί Δήμαρχοι έχουν γίνει δήμαρχοι του τουρισμού και όχι δήμαρχοι των αγροτών και όλων των πολιτών βλ. ανάρτηση '' ΚΑΛΗ Η ΣΥΚΓΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ.... ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΡΘΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ,ΕΝΤΑΞΗ, ΠΙΕΣΗ,ΚΤΛ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ 480.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟ ΚΩΣΤΑ...ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΑΓΓΕΛΑ ΑΒΟΥΡΗ ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΟΚΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΠΟΥ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΔΩΣΕ ΡΕΣΤΑ!!!!!!!!!!! ΧΑΘΗΚΑΝ...ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ(ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑ ΔΑΠΑΝΗΣ ...)ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΗ ΜΥΤΗ ΚΑΙ ΚΟΥΦΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ,ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΠΟ Ε.Ε.ΤΑ ΔΕ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ ΕΤΟΙΜΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΔΕΞΙΑ ΥΠΕΣΔΔΑ.
    ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ 3.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ,ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ?ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΠΛΑΤΕΙΩΝ?ΠΟΣΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΑΥΤΑ?ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ? ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΚΟΥΡΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ? ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΕΔΡΟ ΛΑΚΗ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΥΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ.ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ.ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΩΡΑ.ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ .ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΧΩΡΙΑΝΟΙ ΠΙΝΟΥΜΕ ΘΑΝΑΤΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες