16 Σεπτεμβρίου 2008

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Τελειώνει αυτή την εβδομάδα το πανηγύρι της Κυπαρισσίας και ξεκινάει το Σάββατο το πανηγύρι της Μεσσήνης και θα κρατήσει μέχρι τις 28 του μήνα. Αμέσως μετά οι παράγκες θα μεταφερθούν στους Γαργαλιάνους που ξεκινάει το πανηγύρι του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη και κρατάει για μια εβδομάδα περίπου, μέχρι να ξεκινήσει το τελευταίο πανηγύρι του νομού, αυτό της Χώρας.
Αυτή η σειρά των πανηγυριών ήταν για το νομό το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς για πολλά χρονιά, μιας και τα παλαιότερα χρόνια ο κόσμος δεν είχε την ευκαιρία να ψωνίσει τα χρειαζούμενα για το νοικοκυριό του από αλλού παρά μόνο από τα πανηγύρια, που οι τιμές ήταν καλύτερες και η ποικιλία μεγαλύτερη. Επίσης ήταν μια ευκαιρία να βρεθούν φίλοι και συγγενείς από άλλα χωριά και να ανταλλάξουν τα νέα τους.
Η συνήθεια αυτή των πανηγυριών και μάλιστα αυτή την εποχή έγινε για να μπορέσουν οι άνθρωποι της εποχής εκείνης να αγοράσουν τα χρειαζούμενα για το χειμώνα μιας και ήταν η τελευταία εποχή του χρόνου που μπορούσαν να μετακινηθούν εκτός χωριού άνετα χωρίς να εμποδίζονται από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες του χειμώνα.
Σήμερα αυτά τα πανηγύρια αρχίζουν πάλι να γνωρίζουν τις παλιές τους δόξες. Οι άνθρωποι τα επισκέπτονται σήμερα για να βρουν πράγματα για το νοικοκυριό τους και για τις δουλειές τους σε πολύ χαμηλές τιμές, μιας και η οικονομική κρίση που περνάμε δεν μας δίνει άλλες επιλογές για να προμηθευτούμε πράγματα που μας είναι απολύτως απαραίτητα για εμάς και για τις οικογένειές μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες